top of page

יעוץ וליווי עסקים חדשים

יעוץ וליוי

כשאת/ה מחליט/ה להתחיל דרך חדשה ולהתחיל לעבוד כעצמאי/ת עולות לא מעט שאלות וחששות לפני קבלת ההחלטה ותוך כדי ביצועה.

לכן אתה זקוק לרו"ח שילווה אותך צעד אחרי צעד בתחילת הפעילות העסקית שלך, שינחה אותך, יענה על שאלותייך, יפיג חששותיך, ויעניק לך את כל המידע הדרוש לך על מנת להגשים את חלומך ולהביא אותך להצלחה אליה את/ה שואפ/ת. השרות כולל:

בחירת צורת ההתאגדות (עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע"מ) תוך מתן הסבר ליתרונות ולחסרונות של כל אחת מהאפשרויות.

ריכוז נתונים ובדיקתם בדבר עלויות העסק, נקודת איזון, תקציב וניהול תזרים המזומנים – ליווי והדרכה לכל אורך הדרך.

פתיחת התיקים ברשויות המס וייצוג מול רשויות המס

הדרכה בנושא הוראות ניהול ספרים

תכנון מס

מתן מענה לשאלות בזמינות גבוהה.

יעוץ פרישה

יעוץ פרישה

הרגע בו מפסיקים עבודה בין אם מרצונך ובין אם לא, בין אם הפסקת העבודה הינה פרישה לפנסיה או תחנה קצרה לפני העבודה החדשה, לעיתים פרישות אלו מלוות בקבלת סכומי כסף מהותיים המשפיעים על עתידך.

אני כאן כדי לתת לך ייעוץ רגע לפני קבלת הכספים (אפשר גם אחרי, רק פחות מומלץ) על מנת לנתח את תוכניות הפנסיה שלך ולהציג לך את האפשרויות השונות העומדות בפניך תוך שימת דגש לצרכיך ורצונותייך האישיים. הייעוץ הינו בדגש לתחום המיסוי.

במסגרת הייעוץ אנו דואגים להמציא את האישורים הדרושים למעסיקים ולחברות הביטוח וכן הגשת דוחות שנתיים במידת הצורך.

רק לאחרונה טיפלתי בפורש צה"ל שהגיע אליי כשנה לאחר פרישתו וקיבלת בחזרה במסגרת הייעוץ שלי כ 55,000 ₪.

זכויות עובדים בפשיטת רגל או פירוק תאגיד

זכויות

המעסיק שלך פשט רגל? החברה שעבדת בה התפרקה ונשארו לך כספים שטרם קיבלת?

עובד שכיר שמעסיקו פשט את הרגל או שחברה שעבד בה התפרקה זכאי לתשלום גמלה מהביטוח הלאומי הכוללת את התשלומים הבאים (עד לסכום מקסימלי שקבוע בחוק):

  1. שכר עבודה

  2. פיצויי פיטורין

  3. תשלום לקופ"ג

על מנת לקבל תשלומים אלו יש לפנות לבית משפט ולקבל צו פשיטת רגל או צו פירוק נגד המעסיק. כמו כן ביהמ"ש צריך למנות מפרק מטעמו והנאמן/המפרק צריך לאשר את התביעה של העובד לפני הגשתה לביטוח לאומי.

אנחנו נדאג לכל התהליך, החל בהגשת צו פירוק /פשיטת רגל ועד לקבלת הכסף מביטוח לאומי לחשבון הבנק שלך.

תזרים מזומנים

תזרים

לא מעט עסקים נתקלים בבעיה של תזרימי מזומנים זאת למרות שהעסק הינו רווחי.

לא אחת אני נתקלת בבעלי עסקים אשר אינם מנהלים תזרים מזומנים נכון או לא מנהלים בכלל.

ניהול יעיל ונכון של תזרים המזומנים בהכרח משפר את מצב העסק, מחזק את כושר הישרדותו ומצמצם את צריכת האשראי הבנקאי, מה שבהכרח  מביא לחסכון בעלויות מימון.

בכדי להשיג תזרים מזומנים חיובי יש להכין דוח תזרים על בסיס שוטף וזאת על מנת למנוע משברים פיננסים. לצורך כך יש לאסוף את הנתונים הקשורים במצב הפיננסי והתזרימי של העסק ולהכין תחזית חודשית צפויה  של תזרים המזומנים. מדי יום יש להשוות את תחזית תזרים המזומנים מול תזרים המזומנים בפועל לטפל מידית בסטיות בתזרים ולעדכנו בהתאם.

במסגרת השרות אנו לומדים את עסקך ומסייעים בניהול תזרים המזומנים של עסקך תוך הדרכתך בביצוע תזרים המזומנים שעם הזמן תוכל לעשות זאת בעצמך. במידת הצורך אנו מסייעים בגיוס אשראי מהבנקים ומקרנות מדינה.

קרן הלוואות לעסקים קטנים ובינוניים

הלוואות

ליווי והגשת בקשות לקרן הלוואות לעסקים קטנים ובינוניים עד להשגת ההלוואה. במסגרת עבודתי כרואת חשבון במהלך השנים פגשתי לא מעט אנשים, העוסקים בהגשת בקשת להלוואה לקרן עם הבטחות לתוצאות ללא קבלות למרות שעל פי נתוני העסק, ברור לבעל ניסיון שאין סיכוי לאותו העסק לקבל את הלוואה המדוברת שכן אינו עומד בתנאי הסף.
אין טוב יותר מרואה חשבון בעל ניסיון וידע הקשור באיסוף והגשת הנתונים הדרושים באופן מקצועי כדי להגדיל את סיכוייך לקבלת הלוואה. לאחרונה נעשה שיתוף פעולה בין משרד האוצר לבין לשכת רואי החשבון בעניין קרן הלוואות לעסקים קטנים ובינוניים ואני נמנית על קבוצת רואי החשבון המומלצים על ידי משרד האוצר.

פתיחת חברה /פירוק חברה ברשם החברות

פתיחה/פרוק

רישום חברה

אם החלטת שאתה מעוניין לנהל את עסקך באמצעות חברה בע"מ נוכל לסייע לך ברישומה ברשם החברות. לצורך כך יש לעשות את 3 הפעולות הבאות:

  1. לבחור ש לחברה – יש לוודא כי השם כבר אינו תפוס, לכן מומלץ לבחור 2-3 שמות אפריים.

  2. ניסוח תקנון – תקנון הוא הסכם בין החברה לבין בעלי מניותיה. התקנון מפרט את שמה של החברה, מטרותיה ופרטיםא ודות הון מניותיה. ניתן לאמץ את התקנון המצוי בחוק החברות ולהוסיף לו סעיפים במידת הצורך.

  3. מינוי דירקטורים – בעת הקמת חברה פרטית יש למנות לפחות דירקטור אחד.

אחרי שדאגנו לשם חברה, תקנון ודירקטורים אפשר לצאת לדרך ולרשום את החברה ברשם החברות.

משרדינו מלווה אתכם מתחילת הרעיון להקמת החברה ועד לביצוע, הן ברישום ברשם החברות והן ברישום ברשות המיסים.

 

פירוק חברה

רשם החברות מחייב את החברה מדי שנה באגרה שנתית ללא קשר אם החברה פעילה או לא.

כדי להימנע מתשלום מיותר של אגרות במקרים של חברות לא פעילות ישלפרק את החברות ברשם החברות בהליך של פירוק מרצון. הליך זה מתאים לחברות בעלות כושר פירעון ובעלת מעט מאוד נכסים או התחייבויות ואשר באפשרות החברה לבצע מימוש כל נכסיה וסילוק כל התחייבויותיה בתוך 4-12 חודשים.

משרדנו מסייע בהליך זה עד לפירוק החברה.

bottom of page